JOOGASSA TÄRKEINTÄ ON YHTEYS TOISEEN IHMISEEN

parijooga4.jpg

Joogan ajatellaan yleensä olevan yksilökeskeistä puuhaa, jossa keskitytään omaan kehoon ja sielunmaisemaan. Itselleni iso tämän kesän ahaa-elämys oli kuitenkin se, että jooga on nimen omaan yhdessä liikkumista, jossa tärkeintä on yhteys toisiin ihmisiin.

Sitähän sana jooga viime kädessä tarkoittaa. Se tulee sanskritinkielisestä sanasta, joka tarkoittaa yhdistämistä.

Suoritin kesäkuussa kansainvälisen Yoga Alliancen sertifioiman joogaopettajan tutkinnnon Happy Jack Yoga -organisaation opinto-ohjelmassa. Siellä opiskelimme power vinyasa flow -joogaa, jossa periaatteessa jokainen yksilö suorittaa omaa harjoitustaan ryhmässä.

Happy Jack -joogan yhteishenki ja yhdessä tekeminen oli minulle aivan poikkeuksellinen elämys. Tunneilla nauroimme ja vitsailimme kesken harjoituksen. Tuntui, että ryhmämme suorastaan hengitti samaan tahtiin...

Koulutuksen jälkeen olen kovasti pohtinut, miten voisin tuoda omille joogatunnelleni samanlaista iloa ja yhdessä tekemisen meininkiä, minä kun taidan perusluonteeltani olla hieman totisempi kuin kansainväliset opettajani.

Onneksi olen sattumalta kesän aikana myös tutustunut muutamassa eri tapahtumassa parijoogaan. Parijoogassa kaksi ihmistä tekee joogaharjoitusta yhdessä käyttäen hyväksi toinen toisensa kehon painoa.

Parijooga on mainio tapa tukea toista ja saada itse tukea venyttävissä jooga-asanoissa. Parijoogaa voi tehdä puolison, ystävän tai perheenjäsenen kanssa. Jooga-asentojen eli asanoiden tekeminen yhdessä on hauskaa ja se voi vahvistaa joogien välistä yhteyttä.

Jos haluat tutustua minuun joogaohjaajana ja kokeilla pikkuisen parijoogaa, aivan pian siihen on mahdollisuus Pohjois-Kirkkonummella!

Ohjaan lauantaina 5.8. klo 10-16 välillä muutaman jooga- ja meditaatiotuokion Natural by Tanja -nimisen kauneushoitolan avajaistilaisuudessa Kylmälässä Sjökullan kartanossa (os. Sjökullantie 425, Kirkkonummi). Natural by Tanja on luonnonkosmetiikkaan erikoistunut, uusi ja ihana hyvänolon keidas, johon ehdottomasti kannattaa tulla tutustumaan.

Sen jälkeen keskiviikkoina 9.8. ja 16.8. klo 18.30-20 järjestän ilmaiset hyväntekeväisyysjoogatunnit Pohjois-Kirkkonummella Navalanpuistossa yhteistyössä Kirkkonummen kirjaston ystävät ry:n kanssa.

Hyväntekeväisyysjoogassa voit liikkumalla tehdä hyvää: voit maksaa tunnista vapaavalintaisen summan, joka luovutetaan lyhentämättömänä tuon tärkeää kulttuurityötä tekevän yhdistyksen toimintaan. Lisätietoja hyväntekeväisyystapahtumista saat Facebookista

Toivottavasti nähdään pian joogatunnilla!
Rakkautta ja valoa,
Aino

Aino Pajukangas